Повтаряне на кухо яйце

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
red_violet

Повтаряне на кухо яйце

Мнение от red_violet »

Здравейте проф.Кременски,
Преди 7 години имах спонтанен аборт поради кухо яйце в 8г.с.Година след това забременях и родих здраво момченце без особени проблеми с бременността, освен леко кървене в първия триместър.
Сега опитахме за второ дете , но за съжаление отново се случи , че няма ембрион в плодния сак. Вече съм на 34 години и общо взето нямам много време за чакане , затова искам възможно на бързо да разбера какви са причините за кухите яйца.Какви изследвания следва да направя .
До момента съм направила генетични за тромбофилии , от където излезе единствено като проблем , че съм Хетерозиготен носител 4G/5G по PAI .Дали е възможно това да е причината за проблема?
Благодаря Ви предварително за отговора !
kremensky

Re: Повтаряне на кухо яйце

Мнение от kremensky »

Здравейте Госпожо,

Първо, моите съчувствия за случилото се.
Принципно при два и повече ранни последователни аборти (вашият случай не е точна такъв) се препоръчва:

1) Хромозомно изследване на двамата (малко е вероятно да има проблеми при наличие на здраво дете, но не е напълно изключено).
2) Антифосфолипидни антитела.
3) Тромбофилии - провела сте ги и няма отклонение.
4) Хормона контролиращ щитовидната жлеза трябва да бъде под 2,5 Е.

И не на последно място, кураж и вземайте фолиева киселина поне 2 месеца преди и 2 месеца след забременяване.

И да не забравяме, че шансовете при следващата бременност са над 75% за безпроблемен и благополучен изход.

Успех

Кременски
Заключено