Моля за Вашето мнение, проф. Кременски!

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
Maria23

Моля за Вашето мнение, проф. Кременски!

Мнение от Maria23 »

Здравейте професор Кременски,

виждам, че много сърдечно и отзивчиво отговаряте на зададените въпроси във форума и затова реших да Ви помоля за мнение по моя проблем.

Накратко историята ми е следната имам общо 5 бременности - една извънматочна бременност, 2001 год.; една EPL, 2004; едно живородено здраво дете, 2006 год.; два missed аборта 6 w.g, 2007 и 2009 год.)

Правих генетични и имунологични изследвания, от които се установи следното:

Фактор V Leiden: Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза: Хeтерозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на Плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI-1) - Носител на генотип 4G/5G

Субпопулация NK - клетки - в норма (10.53%)

Препоръчана ми е следната терапия:
Прием на аспирин протект до 35 г.с. (през ден), апликации с Фраксипарин 0.3 (през ден), Веднага, след визуализиране на плоден сак – вливане на Immunovenin intact, amp. 5 ml, 250 mg, 40 amp., разредени 1:2 в 0.9%NaCl, i.v., поне 2 вливания през 25-30 дни, Утрогестан и Витамини.

Моята молба е да ме посъветвате относно терапията и вливането на Имуновенина. Най-вече много ме интересува може ли Имуновенина да навреди на плода и/или на мен в дългосрочен аспект, изобщо вливането крие ли някакъв риск?

Пледварително Ви благодаря!

Поздрави,
Мария
Maria23

Re: Моля за Вашето мнение, проф. Кременски!

Мнение от Maria23 »

Забравих да добавя, че ми е предписана и фолиева киселина - Neofolic meta - по 1 таблетка дневно преди забременяване и по 2 след.

Изследвала съм и антифосфолипидни антитела - отрицателни са.

Моля да ме извините за разпиляността в писането :oops:

Поздрави,
Мария
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Извиенния за закъснелия отговор.
Общо взето са Ви предписали "тежката артилерия" - максимална профилактика, независимо, че от изследванията не се виждат особени отклонения. Към това да прибавя и аз - предписаната Ви фолиева киселина вземайте поне 2 Х 1 (от обикновената - неметилирана форма - 3 х 3)
Никое от предписаните лекалства не би трябвало да Ви навреди - нито на детето - нито на Вас в дългосрочен план.
Единственото, което ще се Ви се отрази негативно е високата цена на имуновинина.

Бъдете здрава

Успех

Кременски
Maria23

Мнение от Maria23 »

Сърдечно Ви благодаря за отговора!

Желая Ви всичко най-добро!

Поздрави,
Мария
Заключено