След един мисед
Модератор: kremensky
-
Prosto jena
След един мисед
Здравейте!
Преди точно месец претърпях мисед. Трябваше да съм 16+ седмици, но плода отговаряше на 14-та седмица и нямаше пулс.
От БУргас съм, и тъй като тук нямаме кой знае какви специалисти, да не кажа никакви започнах да се инфромирам по интернет. Разбрах, че лаборатория в Бургас работи с Геника и бих искала да направя някой изследвания, за да мога да съм направила всичко, каквото зависи от мен за да не се повтори.
Бих искала съвет от Вас какво точно е добре да пусна като изследване, знам, че след един мисед не се налага, но аз искам.
Имам дете на 6 години, нормална бременност и нормално раждане с него. Сега забременях лесно, но нещо се обърка по пътя:(
Благодаря Ви предварително за вниманието!
Преди точно месец претърпях мисед. Трябваше да съм 16+ седмици, но плода отговаряше на 14-та седмица и нямаше пулс.
От БУргас съм, и тъй като тук нямаме кой знае какви специалисти, да не кажа никакви започнах да се инфромирам по интернет. Разбрах, че лаборатория в Бургас работи с Геника и бих искала да направя някой изследвания, за да мога да съм направила всичко, каквото зависи от мен за да не се повтори.
Бих искала съвет от Вас какво точно е добре да пусна като изследване, знам, че след един мисед не се налага, но аз искам.
Имам дете на 6 години, нормална бременност и нормално раждане с него. Сега забременях лесно, но нещо се обърка по пътя:(
Благодаря Ви предварително за вниманието!
-
Prosto jena
Re: След един мисед
Повдигам темата, понеже има доста спам из форума и се страхувам да не изпадне някъде назад.
Здравейте,
Вероятно сте прочела в нашата страница двата материала за повтарящи се спонтанни аборти. Те са превод от последните становища по въпроса на водещи американски специалисти в областта. При едно нормално завършило раждане и един аборт, шансът за следваща успешна бременност е много висок. Съответно и шансът да откриете нещо с изследвания е много нисък. И все пак, след Вашето категорично решение можете да направите следните изследвания и действия:
1) Не спирайте фолиевата киселина.
2) Хромозомно изследване под микроскоп на двамата. Прави се в понеделник, вторник или петък.
3) Изследване за антифосфолипидни антитела ( 3 вида има ги в информационните материали).
4) Изследване на 4 гена за тромбофилия (предразположеност към тромбози - американците изследват 2, Геника 6 мутации ?). Има ли подобни инциденти във вашето семейство и това на съпруга?
6) Хормона, регулиращ функцията на щитовидната жлеза ТСХ трябва да бъде под 2,5 единици. Може да се направи във всяка лаборатория.
7) Проверете кръвната захар. Има ли болни с диабет във вашето семейство.
8) Преглед от АГ специалист и евентуално изследване за най-честите инфекции: например, хламидии и др.
По-евтино ще Ви излезе да проведете всичко за един ден при нас, отколкото в Геника.
Успех
Кременски
В момента се мъчим да ограничим спама.
.
Вероятно сте прочела в нашата страница двата материала за повтарящи се спонтанни аборти. Те са превод от последните становища по въпроса на водещи американски специалисти в областта. При едно нормално завършило раждане и един аборт, шансът за следваща успешна бременност е много висок. Съответно и шансът да откриете нещо с изследвания е много нисък. И все пак, след Вашето категорично решение можете да направите следните изследвания и действия:
1) Не спирайте фолиевата киселина.
2) Хромозомно изследване под микроскоп на двамата. Прави се в понеделник, вторник или петък.
3) Изследване за антифосфолипидни антитела ( 3 вида има ги в информационните материали).
4) Изследване на 4 гена за тромбофилия (предразположеност към тромбози - американците изследват 2, Геника 6 мутации ?). Има ли подобни инциденти във вашето семейство и това на съпруга?
6) Хормона, регулиращ функцията на щитовидната жлеза ТСХ трябва да бъде под 2,5 единици. Може да се направи във всяка лаборатория.
8) Преглед от АГ специалист и евентуално изследване за най-честите инфекции: например, хламидии и др.
По-евтино ще Ви излезе да проведете всичко за един ден при нас, отколкото в Геника.
Успех
Кременски
В момента се мъчим да ограничим спама.
.
-
Prosto jena
Благодаря Ви много за вниманието!
Най-вероятно ще дойдем при Вас. Объркала съм се, мислих, че Геника и Вие те едно и също, а аз категорчино предпочитам да се консултираме и изследваме при Вас. Кога е удобно да Ви посетим?
Имаме семейно разширени вени, но тромбози, мисля, че не.
Да, в моето семейство, но за сега при мен не се е проявявало. Правя си периодично изследвания на кръвна захар, както и по време на неуспешната ми бременност правихме, всичко, абсолютно всички изследвания бяха наред.
Най-вероятно ще дойдем при Вас. Объркала съм се, мислих, че Геника и Вие те едно и също, а аз категорчино предпочитам да се консултираме и изследваме при Вас. Кога е удобно да Ви посетим?
Имаме семейно разширени вени, но тромбози, мисля, че не.
Да, в моето семейство, но за сега при мен не се е проявявало. Правя си периодично изследвания на кръвна захар, както и по време на неуспешната ми бременност правихме, всичко, абсолютно всички изследвания бяха наред.
-
Prosto jena
Само да допълня, благодаря за съвета за фолиевата киселина, не съм я спирала, само за няколко дни, докато се съвземах психически, но това бяха около 5-6 дни след абразиото.
Геника е частна лаборатория от бивши наши сътрудници.
Те са много добри, но там няма лекари и консултанти.
Те са много добри, но там няма лекари и консултанти.
Здравеите,аз имам два спонтанни аборта в 7 или 8 седмица,имам едно детенце на 13г и не съм имала проблеми тогава никакви,обиколих всички лекарив града ми Сливен но никои не ми назначава изследвания,имам само цитонамазка 2 група след абортите а преди беше 1-ва.направих си изследвания пкк,изследвах за хламидия -нямам,ходих на ендокринолог нищо не излезе ама тя нямаше направления за хормони изследва ме само за диабет понеже баща ми има но и там съм добре,да не пропусна че баща ми има стеснени кръвоносни съдове.Моля ви кажете какво др да изследвам и може ли в Сливен в лаборатория,правих и за съсирване на кръвта и казаха че е добре,иначе съм леко анемична
WBC 7.2
HGB 124g/l
RBC4.62
HCT 0.376L/L
MCV 81.5FL
MCH26.8pg
MCHC 329g/l
и това което ме притеснява е RDW-CV 15.4 %(ОЗНАЧЕНО Е СЪС H)
RDW-SD 45.8fl
PLT 230
MPV 8.0
PDW 15.9 PCT 0.184
IRON 2.6-подчертано значи не е в норма
TIBC 47.30
UREA 4.6
Ex_IRON 44.3
Glu 4.74
ALP 116
TProt 66.2-то ми е подчертано значи не е в норма
DBILI 0.4
TBILI 5.7
няма да ги пиша всичките че мн далго стана,благодаря ви
WBC 7.2
HGB 124g/l
RBC4.62
HCT 0.376L/L
MCV 81.5FL
MCH26.8pg
MCHC 329g/l
и това което ме притеснява е RDW-CV 15.4 %(ОЗНАЧЕНО Е СЪС H)
RDW-SD 45.8fl
PLT 230
MPV 8.0
PDW 15.9 PCT 0.184
IRON 2.6-подчертано значи не е в норма
TIBC 47.30
UREA 4.6
Ex_IRON 44.3
Glu 4.74
ALP 116
TProt 66.2-то ми е подчертано значи не е в норма
DBILI 0.4
TBILI 5.7
няма да ги пиша всичките че мн далго стана,благодаря ви
Здравейте,
Това е една добра, но обикновена кръвна картина и няма нищо общо с повтарящи се спонтанни аборти.
На първа страница в този форум има последните указания и препоръчваните изследвания на Американската асоциация по репродуктивна медицина.
Най-добре е да ни посетите двамата в понеделник, вторник или сряда.
Всички изследвания се правят само в Плевен или София. Някои се провеждат във Варна, Пловдив или Ст. Загора.
Добрата новина е, че вече сте имала успешна бременност.
Шансът това да се повтори е многократно по-висок, отколкото случилото се с двата аборта.
Не спирайте да пиете фолиева киселина.
Успех
Кременски
Това е една добра, но обикновена кръвна картина и няма нищо общо с повтарящи се спонтанни аборти.
На първа страница в този форум има последните указания и препоръчваните изследвания на Американската асоциация по репродуктивна медицина.
Най-добре е да ни посетите двамата в понеделник, вторник или сряда.
Всички изследвания се правят само в Плевен или София. Някои се провеждат във Варна, Пловдив или Ст. Загора.
Добрата новина е, че вече сте имала успешна бременност.
Шансът това да се повтори е многократно по-висок, отколкото случилото се с двата аборта.
Не спирайте да пиете фолиева киселина.
Успех
Кременски
благодаря ви мнооого,не ми отваря страницата но да ще доидем ,а да взема ли направление и долу горе колко ще ми излязат изследванията,а и моя маж не е здравно осигурен само аз 
не се отварят страниците немога да видя и вашия адрес,итрябва ли да запи6а час