Здравейте проф. Кременски,
След многократни опити тази година забременях като използвахме донорска яйцеклетка. Аз съм на 33 години, а донорката е на 27. Тази седмица получих резултатите от късния биохимичен скрининг, от които е видно че рискът за болест на Даун е завишен 1:140. Резултатите ми за бета-хорионгонадотропин са 46,6 ng/ml при референтни граници (5-44,9). Моля, бихте ли коментирали променят ли се референтните граници на този хормон в зависимост от възрастта на майката (реално в моя случай майката е на 27 години, а не на 33)? И ако са различни означава ли това, че има вероятност моите резултати да са в нормално-определените граници? Междувременно аз днес направих амниоцентеза, сега очаквам резултата.
Благодаря Ви много за отделеното време!
Резултати БХС при бременност с донорска яйцеклетка
Модератор: kremensky
Re: Резултати БХС при бременност с донорска яйцеклетка
Здравейте,
При Вас рискът трабва да се изчислява при възраст 27 години и със срока на трасфера. Със сигурност рискът при 27 години е значимо по-нисък от 33. Това го има посочено в поръчката. Освен това при Вас резултатът се влияе и от проведената стимулация - тя покачва бета-хорионгонадотропина. Това е добре за бременността, но понякога фалшиво покачва риска.
В момента най-важното е спокойно да се изчака резултата. Надявам се, че сте поръчала и бързия тест (ДНК).
Ако се безпокойте, най-добре е всичко да се обсъди в нашата консултация и да се преизчисли рискът към 27 години.
Тя е безплатна. Ако се замислите ще се убедите, че дори 1: 140 е около 0,7%, а шансът да няма проблем е над 99%.
Успех
Кременски
При Вас рискът трабва да се изчислява при възраст 27 години и със срока на трасфера. Със сигурност рискът при 27 години е значимо по-нисък от 33. Това го има посочено в поръчката. Освен това при Вас резултатът се влияе и от проведената стимулация - тя покачва бета-хорионгонадотропина. Това е добре за бременността, но понякога фалшиво покачва риска.
В момента най-важното е спокойно да се изчака резултата. Надявам се, че сте поръчала и бързия тест (ДНК).
Ако се безпокойте, най-добре е всичко да се обсъди в нашата консултация и да се преизчисли рискът към 27 години.
Тя е безплатна. Ако се замислите ще се убедите, че дори 1: 140 е около 0,7%, а шансът да няма проблем е над 99%.
Успех
Кременски