Здравейте ,професор Кременски
моля ви коментирайте получените резултати от БХС
посещение от: 01.09.2011, възраст: 30год.2мес., забележки: Възраст при раждането: 30.7 Г.В.: 12, Тегло (кг.): 76.000, Дата УЗ преглед:01.09 .2011, Тип бременност:Единична, CRL (мм): 52.80, Nuchal Translucency (мм): 1.90, Назална кост:Налична
СЕРУМ за БХС (11-14 г.с.) под 35 год. 0.5 мл, Качествен
Изследване Норма Резултат Ед Ком.
ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ
БХС 11-14 седмица
12 г.с. (11+4 - 12+3)
***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА ***** 1)
ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e 1 от 18000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e 1 от 100000 бременни
*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *
Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e 1 от 10000 бременни
Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е 1 от 890 бременни
Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е 1 от 8000 бременни
Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е 1 от 24000 бременни
Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6500 бременни
Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е 1 от 100000 бременни
***** Биохимични и УЗ показатели *****
PAPP-A(плацентарен протеин) MoM 1.36 част от медианата (Mo)
Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM 0.61 част от медианата (Mo)
NT (нухална транслусенция) =<3 1.9 mm
NT(нухална транслусенция) MoM 1.37 част от медианата (Mo)
Благодаря ви!
до професор Кременски
Модератор: kremensky
Re: до професор Кременски
Здравейте,
Мисля, че току що Ви отговорих.
Рискът Ви е много нисък. Можете сама да се уверите като го превърнете в %. Например 1:1000 е 0,1%. При Вас е около 18 пъти по-ниско.
Бихте могла да проведете и втория скрининг - повишава надеждността и обхвата на случаите с Даун.
Подробности в "Генетичен календар", в "Библиотека" за бременната.
Успех
Кременски.
Мисля, че току що Ви отговорих.
Рискът Ви е много нисък. Можете сама да се уверите като го превърнете в %. Например 1:1000 е 0,1%. При Вас е около 18 пъти по-ниско.
Бихте могла да проведете и втория скрининг - повишава надеждността и обхвата на случаите с Даун.
Подробности в "Генетичен календар", в "Библиотека" за бременната.
Успех
Кременски.
Здравейте професор Кременски!
Намерих случайно този форум и не мога да Ви обясня колко се радвам , че ще мога да задам въпроси които все не успявам да отправя към гинеколозите , при които ходих.Искам да се въздържа от коментар относно тях!!!
Аз съм на 27 години и с моя приятел решихме да си имаме бебе-т.е то е планирано и очаквано с трепет,но се случи нещо обезпокояващо и се обърнах към първия гинеколог ,който ми каза да почакам още 10 дена(а от форумите разбрах че е доста рисковано да се чака).Проблемът ми е ,че се появиха леки болки в корема, като предменструални и леко кървене.Когато ходих при другия гинеколог той веднага ми изписа дуфастон(2-ва пъти по 1табл.),но шпа(2-ва пъти по 1табл.) и фолиева киселина (1табл. дневно),но тъй като този пък гинеколог не е от разговорливите аз неможах да попитам важни за мен неща.Затова се обръщам към Вас с молбата да ми обясните дали е възможно все пак след приемането на тези лекарства да спася плода.Отчаяна съм и доста уплашена, защото последния лекар ми каза че нещата са 50 на 50 и е възможно да го загубя(което не ми се иска,но....Господ решава!)Ще ви изпратя и снимката от видеозона на който ме прегледа гинеколога ми но не знам как да я кача тук!
Намерих случайно този форум и не мога да Ви обясня колко се радвам , че ще мога да задам въпроси които все не успявам да отправя към гинеколозите , при които ходих.Искам да се въздържа от коментар относно тях!!!
Аз съм на 27 години и с моя приятел решихме да си имаме бебе-т.е то е планирано и очаквано с трепет,но се случи нещо обезпокояващо и се обърнах към първия гинеколог ,който ми каза да почакам още 10 дена(а от форумите разбрах че е доста рисковано да се чака).Проблемът ми е ,че се появиха леки болки в корема, като предменструални и леко кървене.Когато ходих при другия гинеколог той веднага ми изписа дуфастон(2-ва пъти по 1табл.),но шпа(2-ва пъти по 1табл.) и фолиева киселина (1табл. дневно),но тъй като този пък гинеколог не е от разговорливите аз неможах да попитам важни за мен неща.Затова се обръщам към Вас с молбата да ми обясните дали е възможно все пак след приемането на тези лекарства да спася плода.Отчаяна съм и доста уплашена, защото последния лекар ми каза че нещата са 50 на 50 и е възможно да го загубя(което не ми се иска,но....Господ решава!)Ще ви изпратя и снимката от видеозона на който ме прегледа гинеколога ми но не знам как да я кача тук!
Здравейте Госпожо,
Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, вторият гинеколог е реагирал адекватно.
Да, възможно е да се задържи бременността.
Нарочно избягвам процентите, тъй като много обстоятелства около конкретната бременност не са ми известни.
Това, което Вие не бива да допускате е паника и самообвинения.
Ако, сте от София, още утре можете да ни посетите и да Ви организирам консултация с квалифициран и говорещ специалист.
Моля, подайте повече информация. Например, срок на бременността.
В тази страница има въпросник - огледайте го.
Моля, не четете материалите за повтарящи си спонтанни аборти - те не се отнасят до Вас.
И аз не зная как се изпращат снимки с този форум - по принцип съм получавал.
Опитайте на пощата.
Успех
Кременски
kremensk@yahoo.com
Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, вторият гинеколог е реагирал адекватно.
Да, възможно е да се задържи бременността.
Нарочно избягвам процентите, тъй като много обстоятелства около конкретната бременност не са ми известни.
Това, което Вие не бива да допускате е паника и самообвинения.
Ако, сте от София, още утре можете да ни посетите и да Ви организирам консултация с квалифициран и говорещ специалист.
Моля, подайте повече информация. Например, срок на бременността.
В тази страница има въпросник - огледайте го.
Моля, не четете материалите за повтарящи си спонтанни аборти - те не се отнасят до Вас.
И аз не зная как се изпращат снимки с този форум - по принцип съм получавал.
Опитайте на пощата.
Успех
Кременски
kremensk@yahoo.com