До Проф.Кременски - foetus mortus

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
maria galcheva

До Проф.Кременски - foetus mortus

Мнение от maria galcheva »

Здравейте Проф.Кременски,
Преди месец родих мъртвото си детенце в 21 г.с.(foetus mortus). Преди смъртта на бебето ми диагнозата ми беше начална асиметрична ИУРП с нулев и на моменти обратен диастолен кръвоток в пъпната артерия и двустранен тежък спазъм в маточните артерии.След аутопсията на бебенцето се установи следният хистологичен резултат: плод от женски пол 400гр, 30см, без видими малоформации, напредващо трупно разложение.Плацента 8/10см, изтънена, анемична.Плацента-анемия, разширени интервилозни пространства, изразени трофобластни разраствания, множество инфаркти с различна давност.Пъпна връв и обвивки-б.о.Това, което бих искала е да ме посъветвате на какви генетични изследвания бих могла да се подложа във връзка с диагнозата като изследвания за вродени тромбофилии вече си направих и не се отчете повишен риск към тромбофилии.Само като забележка в изследването за тромбофилии е написано, че при генотип С/Т за С677Т може да се наблюдава синтезиране на МTHFR с намалена ензимна активност от 35%, което ми го разтълкуваха, че организмът ми не усвоява добре фолиевата киселина.Бих искала да си направя всички възможни изследвания за заболявания, които биха могли да бъдат причина за подобна трагедия, защото не желая отново да се повтори.Моля Ви, да ме насочите какво да си изследвам!
Благодаря Ви предварително!
Хубава вечер!
Поздрави,
М.Галчева
kremensky

Re: До Проф.Кременски - foetus mortus

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Първо, мойте най-искрени съчувствия за случилото се.
Второ, изчакайте няколко седмици да премине шока от събитието.
По всяко време можете да ни посетите и да обсъдим проблема на място при нас.
Консултациите са безплатни.
Моля, не мислите в момента за генетични проблеми.

Кременски.
Заключено