Бих искала да започна с това, че съм съвсем наясно, че не носите отговорност за БХС, извършен от друга лаборатория, но се обръщам към Вас с молба за второ мнение. Просто компетентно мнение.
На 29 години съм. И аз и съпругът ми нямаме фамилна обремененост. Не съм пушила никога (ако това има значение), не пия. Не съм имала прокървявания в началото на бременността, дори и зацапване не съм имала. Досега бременността ми беше за пример -без неразположения, болки и т.н. Докато не си получих резултатите от БХС, направен на 17.08.2010, в 14 г.с. Почти 65 кг съм.
Резултатите са отчайващи, почти във всяко отношение и това ме побърка направо:
AFP - 14,1 lU/ml с коректив според теглото ми 0, 56
HCG - 41581 mlU/ml с коректив според теглото ми 1, 21
uE3 (което така и не разбрах какво е...) - 1, 88 nmol/l с коректив според теглото ми 0, 33
Биохимичен риск за Тризомия 21 1:62
Възрастов риск 1:759
Риск от увреждания на невралната тръба по-малък от 1:10 000
Скрийнинг за Тризомия 21:
Изчисления риск от Тризомия 21 се счита за завишен.
Нивото на uE3 е ниско.
Скрийнинг за Тризомия 18 - 1:352
Не зная дали това са поредните фалшивоположителни резултати, но сигурно предполагате какъв стрес е това за мен, и други като мен.
Лекарят ми каза, че иска да са консултира с някого и в понеделник ще обсъдим възможността за амниоцентеза. В тази връзка искам да попитам колко по-рано трябва да си запазя час за тази манипулация, тъй като съм от провинцията. Доколкото разбрах най-малък е риска, ако бъде направена между 17-19 г. с., което означава че имам около 3 седмици да организирам всичко. Някъде във форума четох, че най-добрите са д-р Марков, д-р Димитрова и д-р Карагьозова. При записването на часа мога ли да кажа кой бих желала да ми направи амниоцентезата? Къде трябва да се обадя и какви документи трябва да подготвим, за да не се разкарваме излишно два пъти? И какъв е редът когато дойдем на място в Майчин Дом?
След процедурата възстановяването какво включва - само почивка и лежане ли, може ли да е в домашна обстановка или трябва да лежа поне една нощ в Майчин дом? Четох, че има кратък и подробен анализ след амниоцентезата - каква е разликата? Цитогенетичният анализ допълнителен ли, тоест трябва ли да го поискам изрично, или се прави по принцип?
Извинявам се за многото въпроси, но е добре да съм съвсем наясно отсега.
Благодаря Ви предварително!