Уважаеми професор Кременски, обръщам се към вас с молба за съдействие.... тъй като живея в Габрово, за мен би било трудно да дойда да си получа резултатите лично.
Амниоцентезата беше на 28 юли 2010 година, а до този момент не съм получила писмо с резултата от ДНК теста, а минаха повече от две седмици. Вероятно писмото се е загубило.
Има ли възможност резултата да се сканира и да ми се прати на електронна поща или по друг начин?
Чакам да излезе всеки момент и резултата от цитогенетичният анализ - молбата ми е с втория резултат да ми бъде изпратен повторно и резултата от ДНК теста, който така и не получих. Родена съм на 12.03.1975г. - инициалите са ми СХП.
благодаря ви предварително!
С уважение..Светла
неполучени резултати от амниоцентеза
Модератор: kremensky
Re: неполучени резултати от амниоцентеза
Здравейте,
Надявам се, че поне са Ви казали резултата.
Утре ще се разпоредя да Ви изпратят резултат по електронната поща.
Аз отсъствах тази седмица и ще бъда на работа в понеделник.
Мойте извинения за създаденото Ви неудобство
Успех
Кременски
Надявам се, че поне са Ви казали резултата.
Утре ще се разпоредя да Ви изпратят резултат по електронната поща.
Аз отсъствах тази седмица и ще бъда на работа в понеделник.
Мойте извинения за създаденото Ви неудобство
Успех
Кременски
Привет, проф.Кременски. Отново Ви благодаря за проявеното внимание и разбиране към притесненията ми.
Ел. ми поща е teta_hristova@abv.bg
Ще съм много признателна на вас и на екипа ви, ако наистина има начин да получа резултата по електронната си поща. Това ще бъде голямо улеснение и най-вече успокоение за мен.
Направо съм очарована от вас, от начина, по който откликвате на молбите на всички, обърнали се към вас за помощ и съдействие.
Благодаря Ви , че Ви има!
с почит и уважение и с пожелание за приятни почивни дни
Светла, Габрово.
Ел. ми поща е teta_hristova@abv.bg
Ще съм много признателна на вас и на екипа ви, ако наистина има начин да получа резултата по електронната си поща. Това ще бъде голямо улеснение и най-вече успокоение за мен.
Направо съм очарована от вас, от начина, по който откликвате на молбите на всички, обърнали се към вас за помощ и съдействие.
Благодаря Ви , че Ви има!
с почит и уважение и с пожелание за приятни почивни дни
Светла, Габрово.
Професор Кременски, получих резултата по ел.поща, за което искрено Ви благодаря - на \вас лично, и на вашия екип!!
Това, което ме притесни, че амниотичната течност е била "кървава с лек примес след центрофугиране" - това какво влияние оказва върху точността на изследването и резултата?
Също така ако е удобно да ми поясните това разултата само от късия тест ли е, или и от цитогенетичното изследване?
Относно пола на бебето - казаха ни, че е мъжки, но все пак какво точно казва ДНК теста, защото той е най-сигурен
маркер AMEL - 2 бр. хромозоми
маркер X22 - 2 бр. хромозоми
маркер X1 - 1 бр. хромозома
маркерY - 1 бр. хромозома
Ако не ви затруднявам много, ви моля да ми разясните резултата!! Отново едно огромно благодаря на вас и на екипа ви!!!
С уважение и признателност
Светла, Габрово
Това, което ме притесни, че амниотичната течност е била "кървава с лек примес след центрофугиране" - това какво влияние оказва върху точността на изследването и резултата?
Също така ако е удобно да ми поясните това разултата само от късия тест ли е, или и от цитогенетичното изследване?
Относно пола на бебето - казаха ни, че е мъжки, но все пак какво точно казва ДНК теста, защото той е най-сигурен
маркер AMEL - 2 бр. хромозоми
маркер X22 - 2 бр. хромозоми
маркер X1 - 1 бр. хромозома
маркерY - 1 бр. хромозома
Ако не ви затруднявам много, ви моля да ми разясните резултата!! Отново едно огромно благодаря на вас и на екипа ви!!!
С уважение и признателност
Светла, Габрово
-
kalpazanka5
Здравейте, професор Кременски,
На 3.08.2010 направих БХС при вас и резултата беше 1:30 риск за Даун поради високия бета-хорионгонадотропин - 116. Препоръчана ми бе амниоцентеза, която направих на 16.08.2010 с име Дияна Бориславова Илиева. Казаха ми, че резултата ще се забави поради тъмния чаен цвят на околоплодните води. Преди няколко дни направих фетална анатомия в 21.4 г.с. и ми откриха са 2 съда на пъпната връв с една артерия, иначе като цяло резултатите са добри само, че плодът като цяло изостава с около 10-12 дена от самото начало. Имам ли сериозни причини да се притеснявам? Ето част от резултатите:
BPD-4.96cm/19.6 г.с.
НС-17.5см/19.6 г.с.
АС-13.72см/19.1 г.с.
FL-2.67 см/18.1 г.с.
EFW-262 г
Церебелум-2.15/20 г.с. Всички дълги кости/мишници и подбедрица/-за 18.0 г.с. Улна за 19 г.с.
Нух. гънка:3.0 мм
Плод от женски пол без структурни дефекти отговаряш по биометрични показатели на 19.2 г.с. Хетерогенен плексус хориоидеус.2
На 3.08.2010 направих БХС при вас и резултата беше 1:30 риск за Даун поради високия бета-хорионгонадотропин - 116. Препоръчана ми бе амниоцентеза, която направих на 16.08.2010 с име Дияна Бориславова Илиева. Казаха ми, че резултата ще се забави поради тъмния чаен цвят на околоплодните води. Преди няколко дни направих фетална анатомия в 21.4 г.с. и ми откриха са 2 съда на пъпната връв с една артерия, иначе като цяло резултатите са добри само, че плодът като цяло изостава с около 10-12 дена от самото начало. Имам ли сериозни причини да се притеснявам? Ето част от резултатите:
BPD-4.96cm/19.6 г.с.
НС-17.5см/19.6 г.с.
АС-13.72см/19.1 г.с.
FL-2.67 см/18.1 г.с.
EFW-262 г
Церебелум-2.15/20 г.с. Всички дълги кости/мишници и подбедрица/-за 18.0 г.с. Улна за 19 г.с.
Нух. гънка:3.0 мм
Плод от женски пол без структурни дефекти отговаряш по биометрични показатели на 19.2 г.с. Хетерогенен плексус хориоидеус.2