Уважаеми господа,
Бих искала да помоля за вашето мнение, тъй като от прочетеното до момента имам съмнения относно следната ситуация.
Бременна съм в 10-11-та г.с. и по собствено желание реших да направя Биохимичен скрийнинг. Моята лекарка ме насочи към медицински център, в който извършват и ултразвуковия преглед, и взимат кръв за изследването (която предполагам изпращат след това при вас). Преди малко обаче, получих обаждане от тях, че няма да имат възможност да направят двете неща едновременно, както имах записан час. Т.е. искат да вземат кръв (на 1ви септември) една седмица преди ултразвуковия преглед (на 8-ми септември).
Моля ви, за информация доколко редно е това и дали получените резултати от изследването ще бъдат реални?
Благодаря предварително за вниманието!
Относно предварително вземане на кръв за БХС
Модератор: kremensky
Re: Относно предварително вземане на кръв за БХС
Здравейте,
Съмненията са Ви основателни.
Допустимо е не повече от 3 дни след ултразвуковия преглед да се вземе кръв.
От кръвта се отделя серум до 30 минути след вземането й и се съхранява до изпращането в хладилник - по-добре замразен.
При тези високи температури е желателно серумът да се транспортира в термос с лед или хладилна чанта.
Успех
Кременски
Съмненията са Ви основателни.
Допустимо е не повече от 3 дни след ултразвуковия преглед да се вземе кръв.
От кръвта се отделя серум до 30 минути след вземането й и се съхранява до изпращането в хладилник - по-добре замразен.
При тези високи температури е желателно серумът да се транспортира в термос с лед или хладилна чанта.
Успех
Кременски
-
Jill
Здравейте д-р Кременски,
Много благодаря за бързия отговор. В такъв случай след ултразвуковия преглед ще дойда направо в Майчин дом, за да дам кръв за изследването. Надявам се, че лабораторията ще работи на 9-ти септември.
Поздрави и отново благодаря!
Много благодаря за бързия отговор. В такъв случай след ултразвуковия преглед ще дойда направо в Майчин дом, за да дам кръв за изследването. Надявам се, че лабораторията ще работи на 9-ти септември.
Поздрави и отново благодаря!
Здравейте,
Лабораторията не работи само на официални празници.
Успех
Лабораторията не работи само на официални празници.
Успех