Генетични изследвания при онкологични заболявания

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
nelly_yord

Генетични изследвания при онкологични заболявания

Мнение от nelly_yord »

Проф. Кременски,
Оперирана съм най-напред от рак на белия дроб (2007г. - хистология - аденокарцином) с последващи химитерапия и лъетерапия, а преди един месец оперераха и метастаза, която беше в гл. мозък - окципитален лоб - хистология: папиларен аденокарцином. Вероятно отново ми предстои лъче- и химитерапия.
Моля да ми отговорите възможно ли е генетично изследване на патологичните кетки във Вашата лаборатория и за какво ще бъде полезно то. Какво е необходимо да донеса за това изследване.
Благодаря предварително.
kremensky

Re: Генетични изследвания при онкологични заболявания

Мнение от kremensky »

Здравейте Госпожо,

Химиотерапевтът Ви би трябвало да е информиран и да Ви насочи за генетично изследване към нас.
Става дума за ново лечение, което за съжалеине е приложимо само при 7-9% от болнити с недребноклетъчен метастазирал рак на белия дроб. От генетичното изследване може да се определи кои са тези болни, при които лечението е полезно. Изследването и лечението е скъпо, но в момента е осигурено и безплатно.
Ако, имате проблеми с организирането на изследването можете да разчитате на нас.
Пак повтарям, трябва да Ви насочи химиотерапевт

Успех

Кременски
nelly_yord

Мнение от nelly_yord »

Професор Кременски,
Благодаря Ви за бързия отговор! Следващата седмица имам час при химиотерапевт.
Благодаря още веднъж!
Успешна работа!
nelly_yord

Въпрос: Генетични изследвания при онкологични заболявания

Мнение от nelly_yord »

Уважаеми професор Кременски,
Аз съм пациентката с белодробен рак и метастаза в мозъка, метастазата е тотално отстранена при операцията през м.юни т.г. При контролния ЯМР (о6.08.10) няма данни за рецидив и всичко е ОК. Контролнят скенер (09.08.10) на белия дроб показва същото.
Извинете ме, че отново Ви безпокоя, но онколозите отказаха да ме насочат към Вас за генетично изследване. Вчера на клиничната конферения в Онкологията в Дървеница бе решено, че подлежа само на следоперативна лъчетерапия на ЦНС. Когато попитах за генетично изследване при Вас, ми беше отговорено, че това едва ли е удачно при мен (същото биха постигнали, ако ми кажат, че при мен вече всичко е безнадеждно). Когато споменах, че имам информация относно тези генетични изследвания, решиха, че биха могли да ме насочат, но нека да направя лъчетерапията. Тъй като болните са много, за лъчетерапия съм записана в края на октомври. Аз съм на 45 години и не смятам до края на октомври да бездействам.
Професор Кременски, ще Ви бъда благодарна, ако ми дадете съвет: може ли да донеса генетичен материал при Вас за изследване без направление от химиотерапевт и моля да ми кажете кой материиал (парафиновото блокче с материала от белия дроб или това с материала от мозъка) трябва да донеса за генетично изследване при Вас. Кога бих могла да дойда при Вас? Благодаря.
С уважение:
Н. Йорданова
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Мисля, че е най-добре да се срещнем и обсъдим проблема.
Моля, носете резултатите от досегашните операции и изследавния.
Във всеки случай онкотерапевтите с отказа си не са имали пред вид "всичко е безнадеждно", по-скоро обратното.
Консултациите и изследванията са безплатни.
Успех

Кременски
nelly_yord

Мнение от nelly_yord »

Благодаря за вниманието, уважаеми професор Кременски. Непременно ще дойда за консултация при Вас до края на тази тази седмица.
Поздрави
Н. Йорданова
Заключено