Уважаеми Проф. Кременски,
Моля за коментар на следните резултати от БХС:
На 32 год., изследване направено на 10/08/2011 г., Гестационна седмица по ултразвук 14+0
РАРР-А резултат-15733, МоМ 3,03
Free-bCG -резултат - 36,70 МоМ 1,34
NT - резултат 0,9, МоМ 0,48
СRL 77,6
Професор Кременски, какво означават тези високи стойности на РАРР-А и трябва ли да се притеснявам за нещо. Лекарят, при който се проследявам ми препоръча втора ФМ във втори семестър, но това ще е след 1 месец.
Благодаря предварително за вниманието!
Моля за коментар за резултат на PAPP-A от БХС
Модератор: kremensky
Re: Моля за коментар за резултат на PAPP-A от БХС
Здравейте,
При този скрининг са по-важни не отделните стойности на кръвните показатели, а съотношението между тях и изчисления риск.
Рисковете не се виждат.
Високият РАРРА-А не е осонвание за тревога. Евентуални порблеми има, когато е нисък.
Провеждането на втория скрининг има стойност само в съчетание с показателите от първия и изчисляването на "интегриран" риск от всички показатели.
Лекарят Ви разполага ли със съответния специализиран софтуер?
СКринингът се провежда в 15+ седмица.
Ако желаете можем да обсъдим проблема на място при нас.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски
При този скрининг са по-важни не отделните стойности на кръвните показатели, а съотношението между тях и изчисления риск.
Рисковете не се виждат.
Високият РАРРА-А не е осонвание за тревога. Евентуални порблеми има, когато е нисък.
Провеждането на втория скрининг има стойност само в съчетание с показателите от първия и изчисляването на "интегриран" риск от всички показатели.
Лекарят Ви разполага ли със съответния специализиран софтуер?
СКринингът се провежда в 15+ седмица.
Ако желаете можем да обсъдим проблема на място при нас.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски
-
3CFMIOB
Здравейте Проф. Кременски,
Благодаря Ви много за бързият отговор. Лекарят ми е от Клиника Щерев, но мисля че нямат такъв специализиран софтуер. Препоръча ми само втора Фетална Морфология във втори триместър, но не при тях, а в МЦ св. Петка. Трябва ли да настоявам за втори скрининг сега докъто съм в 15-та г.с., или да си изчакам прегледа във 19-та седмица във МЦ св. Петка?
Благодаря за вниманието!
Петя Йорданова
Благодаря Ви много за бързият отговор. Лекарят ми е от Клиника Щерев, но мисля че нямат такъв специализиран софтуер. Препоръча ми само втора Фетална Морфология във втори триместър, но не при тях, а в МЦ св. Петка. Трябва ли да настоявам за втори скрининг сега докъто съм в 15-та г.с., или да си изчакам прегледа във 19-та седмица във МЦ св. Петка?
Благодаря за вниманието!
Петя Йорданова
Здравейте,
В "Св. Петка" със сигурност разполагат със специалисти по фетална анатомия и могат да проведат качествен скрининг в 11-13+6 седмица.
Вие бихте могла още утре да ни посетите и да получите безплатна информация за реалните възможности у нас.
Това в никакъв случай не Ви задължава непременно да ни посетите, но по е-пощата не е коректно да Ви давам съвети за какво "да настоявате" при положение, че не разполагам с резултата от изследването и че със сигурност посочените АГ-заведения са с ограничен капацитет в областта на биохимичния скрининг.
Успех
Кременски
В "Св. Петка" със сигурност разполагат със специалисти по фетална анатомия и могат да проведат качествен скрининг в 11-13+6 седмица.
Вие бихте могла още утре да ни посетите и да получите безплатна информация за реалните възможности у нас.
Това в никакъв случай не Ви задължава непременно да ни посетите, но по е-пощата не е коректно да Ви давам съвети за какво "да настоявате" при положение, че не разполагам с резултата от изследването и че със сигурност посочените АГ-заведения са с ограничен капацитет в областта на биохимичния скрининг.
Успех
Кременски
Благодаря Ви много за изчерпателните отговори Проф. Кременски.
Вече имам резултатите от БХС, който правих в 14-та г.с. за което се обърнах към вас преди време за коментар.
На 32 год. + 1 месец, изследване направено на 10/08/2011 г., Гестационна седмица по ултразвук 14+0
Вашият риск за болест на Даун 1 към 26 856 бременни
Вашият риск за болест на Едуардс и Патуа 1 към 100 000 бременни
Възростовият риск за болест на Даун 1 към 671 бременни
Биохимичен риск за болест на Даун 1 към 779 бременни
СRL 77,6
Отново моля за коментар на РАРР-А, като вече имам всички посочени Рискове. Предварително благодаря за вниманието.
Поздрави
Йорданова
Вече имам резултатите от БХС, който правих в 14-та г.с. за което се обърнах към вас преди време за коментар.
На 32 год. + 1 месец, изследване направено на 10/08/2011 г., Гестационна седмица по ултразвук 14+0
Вашият риск за болест на Даун 1 към 26 856 бременни
Вашият риск за болест на Едуардс и Патуа 1 към 100 000 бременни
Възростовият риск за болест на Даун 1 към 671 бременни
Биохимичен риск за болест на Даун 1 към 779 бременни
СRL 77,6
Отново моля за коментар на РАРР-А, като вече имам всички посочени Рискове. Предварително благодаря за вниманието.
Поздрави
Йорданова
Здравейте,
Рискът Ви очевидно е много нисък - 26 пъти по-нисък от 0,1%.
До голяма степен тома се дължи на високия PAPP-A.
Високото ниво на РАРР-А не е повод за притеснение и не е свързано с проблеми.
Успех
Кременски
Рискът Ви очевидно е много нисък - 26 пъти по-нисък от 0,1%.
До голяма степен тома се дължи на високия PAPP-A.
Високото ниво на РАРР-А не е повод за притеснение и не е свързано с проблеми.
Успех
Кременски