Мнение от проф.Кременски за инжекция Анти D Гама глобулин при RH-

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

nikito0o

Мнение от проф.Кременски за инжекция Анти D Гама глобулин при RH-

Мнение от nikito0o »

Здравейте проф. Кременски,
може ли да споделите Вашето мнение относно инжекция Анти D Гама глобулин.Приятелят ми е Rh(положителен),а аз съм Rh(отрицателна).Това ми е първа бременност,не съм имала аборти.
Доколкото аз разбрах тази инжекция се бие профилактично през 28ма седмица,само ако антителата са отрицателни.Също така и след раждане ако бебчето е с положителен резус.Ако бебчето е с отрицателен след разждане не се слага инжекция.Правилно ли съм разбрала?
Сега съм пред дилема дали да направя профилактиката през 28ма седмица,тъй като:
1. на ЖК ми казаха,че нямало смисъл да се бие инжекцията,ако антителата са отрицателни и било излишно,защото бебчето можело да се окаже с отрицателен резус фактор като мен.
2.Когато бяхме на фетална морфология през 12та,19та и 22ра г.с. феталния специалист ни каза,че инжекцията се бие само ако няма антитела с цел профилактика през 28ма гс.След поставянето на инжекцията вече нямало смисъл да се изследват антитела,защото при изследване излизали положителни,т.е фалшиви резултати.
В момента сме пред дилема кой лекар да послушаме и кой е прав,защото двете мнения са точно противоположни и доста ни объркват.Затова ако е удобно да споделите Вашето мнение.
Също така ако можете да споделите дали тази инжекция носи някакви последствия/позитиви за мен или за бебчето?
kremensky

Re: Мнение от проф.Кременски за инжекция Анти D Гама глобулин при RH-

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Мисля, че днес се срещнахме и ви представих на Началника на Хемотрасфузионната лаборатория на "Майчин дом".
Надявам се че ви е разяснен проблема и сте получили адекватни препоръки.

Успешна бременност и
лека вечер.

Кременски
nikito0o

Мнение от nikito0o »

Здравейте,
да днес се видяхме и Ви благодаря много за съдействието.Говорихме и ни беше доста подробно обяснено всичко.В крайна сметка ни посъветва да поставим инжекцията дори при отрицателни антитела,с цел профилактика и да не станат усложнение за напред.
Отново Ви благодаря за съдействието и любезното отношение.
kremensky

Мнение от kremensky »

ДА,

Това е международния стандарт.

Успешна бременност.

Кременски
Публикувай отговор