Здравейте, проф.Кременски!
Моля Ви за съвет относно нашия случай.
Предистория: 5 годишен стерилитет, няколко неуспешни опита инвитро, и успешна бременност и раждане на момченце след последното инвитро. През тези години направихме много изследвания, като от генетичните за тромбофилия - отрицателни.
Година след раждането забременях спонтанно с еднояйчни близнаци. В 7-ма седмица се установи сърдечна дейност на двата плода. В 11-та седмица се видя, че бебетата нямат сърдечна дейност, вероятно е спряла 5-6 дни по-рано. Направиха ми абразио.
Въпросите ми са следните:
1. След като преди години съм изследвала тромбофилия и тя е била отрицателна, възможно ли е резултатът да се е променил? Необходимо ли е повторно изследване за тромбофилия?
2. Кариотип не сме изследвали. Според вас необходимо ли е да го изследваме след като вече имаме дете?
3. Какви други изследвания могат да се направят, за да се потърси причината за аборта?
Благодаря Ви предварително.
Missed аборт при еднояйчни близнаци-към проф.Кременски
Модератор: kremensky
Re: Missed аборт при еднояйчни близнаци-към проф.Кременски
Здравейте,
За тромбофилии се изследват гени. Гените не се променят. Не е необходимо контролно изследване.
Правилно разсъждавате. След родено нормално дете е малко вероятно да има проблем в кариотипите.
Променят се аттифосфолипиднине антител. Хормона ТСХ.
Моля, прочетете материалите на първа страница за повтарящи се спонтанин аборти.
Можете да ни посетите и за консултация - те са безплатни.
Успех
За тромбофилии се изследват гени. Гените не се променят. Не е необходимо контролно изследване.
Правилно разсъждавате. След родено нормално дете е малко вероятно да има проблем в кариотипите.
Променят се аттифосфолипиднине антител. Хормона ТСХ.
Моля, прочетете материалите на първа страница за повтарящи се спонтанин аборти.
Можете да ни посетите и за консултация - те са безплатни.
Успех
-
Vrabcho
Re: Синром на Търнър
Здравейте отново!
Абразиото ми го правиха в чужбина и направиха и кариотип. Резултатът е: Синдром на Търнър. Това породи нови притеснения и въпроси.
1. Това наследствена болест ли е? И каква е вероятността това да се повтори?
2. Има ли как аз и съпругът ми да се изследваме, за да се разбере, че сме носители на синдрома на Търнър?
3. При евентуална следваща бременност какви са рисковете според вас и нужно ли да се направят по-специфични изследвания и какви? / аз съм на 30 години, съпругът ми е на 29/
Абразиото ми го правиха в чужбина и направиха и кариотип. Резултатът е: Синдром на Търнър. Това породи нови притеснения и въпроси.
1. Това наследствена болест ли е? И каква е вероятността това да се повтори?
2. Има ли как аз и съпругът ми да се изследваме, за да се разбере, че сме носители на синдрома на Търнър?
3. При евентуална следваща бременност какви са рисковете според вас и нужно ли да се направят по-специфични изследвания и какви? / аз съм на 30 години, съпругът ми е на 29/
Re: Missed аборт при еднояйчни близнаци-към проф.Кременски
Здравейте,
Синдромът на Търнер е генетична, но НЕ е наследствена болест.
Рискът при следважщата бременност не е по-висок от очаквания от 1: 2500.
Синдромът е случайно явление и у вас няма да се открият промени при изследване.
При следващата бременност провеждате обичайните изследвания за генетични рискове,които започват в 11+ седмица.
Прогнозата е благоприятна.
Успех
Кременски
Синдромът на Търнер е генетична, но НЕ е наследствена болест.
Рискът при следважщата бременност не е по-висок от очаквания от 1: 2500.
Синдромът е случайно явление и у вас няма да се открият промени при изследване.
При следващата бременност провеждате обичайните изследвания за генетични рискове,които започват в 11+ седмица.
Прогнозата е благоприятна.
Успех
Кременски
Последно издигане Anonymous от Чет Окт 06, 2011 7:29 am