Здравейте, на 23.08.2011 в болница Селена в Пловдив ми взеха проба за биохимичен скрининг. След една седмица проверих за резултат и ми се обясни, че от "Майчин дом" са поискали резервната проба. Не ми обясниха за приината за повтаряне на изследването. Днес си взех изследването,което много ме притесни:
***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА ****** 1)
ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e определен на 1 от 20 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e определен на 1 от 27000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за дефекти неврална тръба/коремна стена е Нисък
*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *
Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM 13.28 част от медианата (Mo)
AFP(алфа-фетопротеин) MoM 0.78 част от медианата (Mo)
Възрастовият (статистически) риск за болест на Даун (T21) е 1 от 790 бременни
Възрастовият (статистически) риск за болест на Едуардс (Т18) е 1 от 7100 бременн бременни
Имам ли основания да се тревожа и мога ли да разчитам р че изследването със замразена проба е точно.
Искам да поясня че изследването бе направено в 16 г.с. по ултразвук. Също така впечетление ми направи размерите на плода-135г., като в тази седмица съм чела че са около 80-100г.
Много ще Ви бъда благодарна за компетентно мнение, защото съм много объркана и притеснна.
Биохимичен скрининг
Модератор: kremensky
Re: Биохимичен скрининг
Здравейте,
Моля, трите имена в електронната ни поща за да проверя какво точно се е случило.
Твърде висок е бета-хорионгонадотропина. Той се влияе от много обстоятелства.
Мисля, че е най-добре да ни посетите на място. Ще Ви организираме Фетална анатомия от специалист за целта и ако се прецени ще се повтори изследването. Разбира се безплатно.
Успех
Кременски
Моля, трите имена в електронната ни поща за да проверя какво точно се е случило.
Твърде висок е бета-хорионгонадотропина. Той се влияе от много обстоятелства.
Мисля, че е най-добре да ни посетите на място. Ще Ви организираме Фетална анатомия от специалист за целта и ако се прецени ще се повтори изследването. Разбира се безплатно.
Успех
Кременски
Д-р Кременски
преди няколко дена Ви изпратих тритете си имена на електронната Ви поща. Трябва ли да вярвям на резултатите от изследването или просто да си направя фетална анатомия. Ако дойда при Вас кого трябва да търся евентуално.
Поздрави и благодаря за отделеното внимание!!!
преди няколко дена Ви изпратих тритете си имена на електронната Ви поща. Трябва ли да вярвям на резултатите от изследването или просто да си направя фетална анатомия. Ако дойда при Вас кого трябва да търся евентуално.
Поздрави и благодаря за отделеното внимание!!!
Здравейте
И все пак си мисля, че е най-добре да обсъдим ситуацията при нас на място.
Ако ме няма мен, можете да се обърнете към д-р Въжарова. С нея сме обсъждали резултатите.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски
И все пак си мисля, че е най-добре да обсъдим ситуацията при нас на място.
Ако ме няма мен, можете да се обърнете към д-р Въжарова. С нея сме обсъждали резултатите.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски