Уважаеми проф. Кременски,
Пиша Ви с молбата, ако разбира се имате време, да разчетете резултатите
от извършеният на 22.07.2011 г. на съпругата ми Биохимичен скрийминг (БХС).
Позволих си да потърся компетентното Ви мнение,
тъй като аз и съпругата ми сме силно притеснени от получените
резултати, а именно: "ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e определен на 1 от 45 бременни."
Във връзка с горното искам да отбележа следното:
- аз и съпругата ми нямаме информация някои от моята или нейната рода да е страдал от синдрома на Даун;
- за съпругата ми, която е на 32 г., това е втора бременност, т.е. тя е под 35-годишна възраст;
- при първата й бременност тя не е имала никакви затруднения и проблеми или подобни индикации.
За Ваше улеснение Ви изпращам по-долу във вид на таблица резултатите от направеното изследване:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
посещение от: 22.07.2011, възраст: 32год.,
забележки: Възраст при раждането: 32.5 Г.В.: 17седмици 4дни, Тегло (кг.): 91.000,
Дата УЗ преглед:22.07.2011, Гест. възр. по УЗ (седм.дни):17.4,
Тип бременност:Единична, BPD (мм): 40.00
СЕРУМ за БХС (15-19 г.с) под 35 год. 0.5 ml, Качествен
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изследване Резултат Ед Ком.
ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ
БХС 15-20 седмица
18 г.с. (17+4 - 18+3):
***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА ****** 1)
ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e определен на 1 от 45 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e определен на 1 от 13000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за дефекти неврална тръба/коремна стена е Нисък
*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *
Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM 2.17 част от медианата (Mo)
AFP(алфа-фетопротеин) MoM 0.41 част от медианата (Mo)
Възрастовият (статистически) риск за болест на Даун (T21) е 1 от 690 бременни
Възрастовият (статистически) риск за болест на Едуардс (Т18) е 1 от 6200 бременни
Брой изследвания: 7
Тъй като съпругата ми изразява известно безпокойство,
Моля Ви за нейно успокоение да изразите и становище относно рисковете за плода при извършване на амниоцентеза,
както и достоверността на резултатите от теста относно това дали плода е или не е със синдрома на Даун.
Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.
Предварително Ви благодаря за отделеното внимание и време,
както и за проявеното разбиране.
С уважение,
Димитров
Запитване до проф. Кременски относно резултати от БХС
Модератор: kremensky
Re: Запитване до проф. Кременски относно резултати от БХС
Здравейте,
Даун не е наследствена болест, а случайно събитие и при всяка бременност съществува риск в различен размер.
Посоченият от Вас риск е около 2% или шансът да не се случи неприятно събитие е 98%.
И все пак само амниоцентезата дава 100% диагноза.
Процедурата е кратка, не болезнена, безплатна и за 4 работни дни получавате резултат.
Процедурата е сравнително риск - 1:250 (0,4%) в Майчин дом. Най-нискорискова е в 17-19 седмица
Ако желаете можем да обсъдим проблема и на място при нас.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски
Даун не е наследствена болест, а случайно събитие и при всяка бременност съществува риск в различен размер.
Посоченият от Вас риск е около 2% или шансът да не се случи неприятно събитие е 98%.
И все пак само амниоцентезата дава 100% диагноза.
Процедурата е кратка, не болезнена, безплатна и за 4 работни дни получавате резултат.
Процедурата е сравнително риск - 1:250 (0,4%) в Майчин дом. Най-нискорискова е в 17-19 седмица
Ако желаете можем да обсъдим проблема и на място при нас.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски
-
Dimitrov
Благодарност
Здравейте, проф. Кременски.
Аз и съпругата ми Ви благодарим, че откликнахте на нашето запитване мигновено,
както и за това, че ни дадохте точен и същевременно достатъчно изчерпателен отговор.
Използваме случая, за да изразим нашата благодарност и за отделеното от Вас внимание и време.
Бъдете здрав.
С уважение,
сем. Димитрови
Аз и съпругата ми Ви благодарим, че откликнахте на нашето запитване мигновено,
както и за това, че ни дадохте точен и същевременно достатъчно изчерпателен отговор.
Използваме случая, за да изразим нашата благодарност и за отделеното от Вас внимание и време.
Бъдете здрав.
С уважение,
сем. Димитрови
Последно издигане Anonymous от Вто Сеп 06, 2011 4:08 am