Здравейте Д-р Кременски,
Вчера постъпих в Майчин дом за извършване на амниоцентеза при Доц.Димитрова.Причината за насрочване на амниоцентезата беше реултати от БХС за болест на Даун риск 1 от 75 бременни.Ултравуковото изследване беше извършено от моята наблюдаваща лекарка ден преди вземането на кръв и съответно тези данни бяха използвани.Вчера влизайки за утразвук преди амниоцентезата при Доц.Димитрова, тя откри, че данните от предишният ултразвук са некоректни т.е. имаше разминаване в размерите на бебето с около седмица и тя преустанови амниоцентезата и ме изпрати за нови изследвания БХС, които вече са на лице:
Родена съм на: 15.04.1981г./Вземане на кръв за БХС: 20.05.2010г/Възраст: 29 год. 1 мес./Възраст при раждането: 29.6 Г.В.:15 седмици 1 дни/
Тегло: 60кг / Дата на ПРМ: 27.01.2010 / Гест. възраст по ПРМ(седм.дни): 16.1/Дата УЗ преглед:20.05.2010/Гест. възр. по УЗ(седм. дни):15.1/Тип бременност: единична, BPD(мм): 31.80, Вагинално кървене, Пушене през бременността: Спряля по време на бременността.
СЕРУМ за БХС(15-19г.с) под 35 год. 0.5 ml Качествен
Изследване: БХС 15-20 седмица
15 г.с.(14+4 - 15+3)
Резултат за бременната жена:
Вашият риск за болест на Даун е определен на 1 от 1100 бременни
Вашият риск за болест на Едуардс е определен на 1 от 99 ооо бременни
Вашият риск за дефекти на неврална тръба/коремна стена: Нисък
Допълнителна информация:
Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) - норма:(7.3-44.2) - резултат: 52.7 ng/m
AFP(алфа-фетопротеин) - норма: (14.2-41.6) - резултат: 72.9 U/ml
Възрастовият(статистически) риск за болест на Даун(Т21): 1 от 1000 бременни
Възрастовият(статистически) риск за болест на Едуардс(Т18): 1 от 9100 бременни
Аз лично за себе си съм склонна и напълно се доверявам на професионализма на Доц. Димитрова относно размерите от Ултразвука и самият факт, че избрах нея за провеждането на амниоцентезата го доказва.
Бих искала да получа Вашето компетентно мнение и съвет за ситуацията като цяло?Нужен ли ми е според Вас нов наблюдаващ лекар при така стеклите се обстоятелства?
Бихте ли разтълкували новите ми изследвания, които според мен вече не налагат амниоцентеза?
Мога ли да бъда спокойна вече след всичко, което се случи?
Крие ли се някакъв риск в стойностите на Free-bCG и AFP, защото доколкото виждам са малко извън нормата(завишени)?
На 16 юни имам записан час за фетална морфология при Д-р Марков и бих искала да чуя според Вас дали това е един от оптималните избори на лекар, който да извърши това изследване?
Много Ви благодаря предварително!
Желая Ви хубава вечер!
Поздрави,
Мария Галчева
До:Проф. Кременски - отложена амиоцентеза/повторен БХС
Модератор: kremensky
-
maria galcheva
Re: До:Проф. Кременски - отложена амиоцентеза/повторен БХС
Здравейте,
Моето мнение е да се изчака феталната анатомия при д-р Марков за вземане на окончателно решение.
Можете изцяло да се доверите и на двамата наши лекари.
При кръвните показатели е важно съотношението, а не толкова самата стойност.
От психологична гледна точка, аз лично бих посъветвал дъщерите си да сменят наблюдаващия лекар
Успех
Моето мнение е да се изчака феталната анатомия при д-р Марков за вземане на окончателно решение.
Можете изцяло да се доверите и на двамата наши лекари.
При кръвните показатели е важно съотношението, а не толкова самата стойност.
От психологична гледна точка, аз лично бих посъветвал дъщерите си да сменят наблюдаващия лекар
Успех
-
maria galcheva
Re: До:Проф. Кременски - отложена амиоцентеза/повторен БХС
Уважаеми Проф. Кременски,
Искрено Ви благодаря отново за Вашият отговор!
Хубав ден!
Поздрави,
Мария
Искрено Ви благодаря отново за Вашият отговор!
Хубав ден!
Поздрави,
Мария