МОЛЯ, ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ЕДНА АОРТА В П. ВРЪВ
Модератор: kremensky
-
irena videnova
МОЛЯ, ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ЕДНА АОРТА В П. ВРЪВ
Здравейте, Проф. Кременски. Сега научих за този сайт и форума към него и искам да ви поздравя за това, че сте направили връзката с хората така достъпна, благодаря ви за това. Моят проблем и тотално объркване са следните:като начало -имам сестра с Даун, първия ми БХС (15 г.с.) показа риск от Даун 1:190, втория БХС (15г.с. 4 дни)- риск 1:200, фетална морфология в 17 Г. с. при доц. Томова показа плод със отлична сърдечна дейност и другите показатели, но наличието на 2 съда в пъпната връв, което тя каза говори за сериозна аномалия; каза също че съмнения за по-къса трета феланга на малкото пръстче и леко по-късото носле в по-редки случаи могат да се покажат и при нормално дете, но най- претеснителното е тази пъпна връв, препоръча ми амниоцентеза, която направих вчера(18.05. - в 17 г.с. 4 дни) , но докато чакам резултата искам да разбера колкото се може повече за тази пъпна връв- ако резултата от амниоцентезата е добър, може ли да бъде успешна такава бременност ; също да попитам - понеже платих за бърз и нормален тест, този който ще стане за 5 дни колко достоверен е и при всички случаи трябва да изчакам и бавния, нали?
-
irena videnova
Re: МОЛЯ, ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ЕДНА АОРТА В П. ВРЪВ
Проф. Кременски, силно се надявам че ще отговорите и на моя въпрос, и само да допълня понеже съм пропуснала , че съм на 33г.
-
irena videnova
Re: МОЛЯ, ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ЕДНА АОРТА В П. ВРЪВ
здравейте, не съм се отказала да чуя вашия отговор, само да кажа че току-що разбрах резултата от бързия тест на амниоцентезата и той не дава никакви отклонения, чакам и бавния сега, но все пак вашето мнение за проблема с пъпната връв, МОЛЯ ВИ