Здравейте, проф.Кременски!
Моля Ви за съвет относно нашия случай. На 31 години сме. Забременях септември месец тази година. Още в 4.6 седмица получих слабо кървене, изписаха ми утрогестан и но шпа. След 10 дни в 6.3 седмица получих отново слабо кървене. В 7 седмица на ехографски преглед се видя сърдечна дейност. В 7.6 седмица на контролен ехографски преглед се установи, че ембриона няма сърдечна дейност. Развитието беше спряло преди няколко дни в 7.4 седмица.
Прочетох статията за повтаращите се спонтанни аборти и препоръчителните изследвания. Въпросът ми е, след като това е първи спонтанен аборт кои от всички тези изследвания е най-добре да направя?
Тъй като съм от Варна, работите ли с някоя лаборатория в града, където биха ме консултирали и биха ми взели кръв за генетични изследвания във вашата лаборатория?
Благодаря предварително
В.Бензарова
Missed аборт в 7.4 седмица
Модератор: kremensky
Re: Missed аборт в 7.4 седмица
Здравейте,
издърпвам темата напред. Беше се изгубила между многото спам ...
В.Бензарова
издърпвам темата напред. Беше се изгубила между многото спам ...
В.Бензарова
Здравейте Госпожо Бензарова,
Това, което сте прочела се отнася за 2 и повече последователни спонтанни аборти. След един аборт обикновено не се препоръчват провеждане на изследвания. Причината е, че това се много чести и случайни явления.
Разбира се Вие бихте могли да ги проведете.
Моля, обърнете се към генетичната лаборатория в Университетската болница "Св. Марина". Те ще Ви организират консултация и изследвания, ако Вие все пак сте решила да ги проведете.
- антифосфолипидни антитела;
- ТСХ за функзцията на щитовидното жлеза трябва да бъде под 2,5 Е.
- громбофилии, макар, че те са свързани по-скоро с късни усложнения на бременността и
- хромозомно изследване на двамата.
Моля, не спирате фолиевата киселина.
Успех
Кременски
Това, което сте прочела се отнася за 2 и повече последователни спонтанни аборти. След един аборт обикновено не се препоръчват провеждане на изследвания. Причината е, че това се много чести и случайни явления.
Разбира се Вие бихте могли да ги проведете.
Моля, обърнете се към генетичната лаборатория в Университетската болница "Св. Марина". Те ще Ви организират консултация и изследвания, ако Вие все пак сте решила да ги проведете.
- антифосфолипидни антитела;
- ТСХ за функзцията на щитовидното жлеза трябва да бъде под 2,5 Е.
- громбофилии, макар, че те са свързани по-скоро с късни усложнения на бременността и
- хромозомно изследване на двамата.
Моля, не спирате фолиевата киселина.
Успех
Кременски
Благодаря Ви много проф. Кременски!
Приятна вечер,
В. Бензарова
Приятна вечер,
В. Бензарова