Здравейте, проф. Кременски! Аз съм от случаите с проблемното забременяване. Вече 10 год. се борим за дете. Мъжът ми е със синдром на Клайнфелтер и съответно всичките ни опити са с донорски сперматозоиди. Имам множество трансфери, всякакви по вид.Четири бременности, които приключват скоро след пол. тест. Два пъти са ме кюртирали, като след последното абразио през август 2013, цикълът ми стана много оскъден и кратък. Правили са ми 2 хистероскопии, без особени забележки (при първата е махнат малък полип, а при втората-малък септум); цв. снимки 2 пъти и рез-тът е проход. тръби. Имам ген. изсл-я в норма, но ген. предразположение към тромбофилии и съответно пия вит. В комбин, мета фолиева и аспирин протект. Изсл-та на TSH са около 1,5-2. Завишения пролактин коригирахме с 1/4 седмично "Достинекс". Да спомена също, че последните два трансфера са с донорски яйцеклетки, по препоръка но д-ра. Имунологичните ми биопсии са незадоволителни и почти всеки път слагаме лекарства. Преди последния трансфер през юни, правих РВМС+ лекарство и пих 5 хапчета "Цитотек" по предписание на д-ра. Ембрионите не бяха мн. добри, но д-рът ме увери, че сме лекували лигавицата и би трябвало всичко да е наред този път. Е, да , ама не! Пак се повтори същия сценарий. Тестът ми на 12 ден от ЗЕТ беше 49 , а на 15- 0,100.
Моля Ви, дайте ми някакви насоки какво още да изследвам и каква е според Вас причината за неуспехите? Благодаря Ви!
Повтарящи се неуспехи
Модератор: kremensky
Re: Повтарящи се неуспехи
Здравейте Госпожо,
Първо, моите съчувствия за случилото се.
Аз не съм експерт по репродуктивна медицина.
И все пак, предлагам Ви в удобно за Вас време и в присъствието на експерт да се обсъдят всички налични документи и преминали събития и се очертаят евентуалните възможности за бъдещи действия.
Обсъждането ще бъде безплатно.
Успех.
Кременски
Първо, моите съчувствия за случилото се.
Аз не съм експерт по репродуктивна медицина.
И все пак, предлагам Ви в удобно за Вас време и в присъствието на експерт да се обсъдят всички налични документи и преминали събития и се очертаят евентуалните възможности за бъдещи действия.
Обсъждането ще бъде безплатно.
Успех.
Кременски
Благодаря Ви за бързия отговор, проф Кременски! Кога и къде мога да се срещна с Вас и с експерт, за да обсъдим предстоящите стъпки? Моля Ви, дайте ми координати как да се свържа с Вас!
Здравейте,
По принцип съм на 14-ти етаж в Майчин дом - Център по молекулна медицина.
0886 06 55 11
Кременски
По принцип съм на 14-ти етаж в Майчин дом - Център по молекулна медицина.
0886 06 55 11
Кременски