Изследвания

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

vili_t0

Изследвания

Мнение от vili_t0 »

Здравейте,

Направих спонтанен аборт в 6с. и 5д. Първа бременност, 25 години. До този ден нямах абсолютно никакви индикации за проблем. В 12 часа на обяд получих съвсем леко зацапване (до момента не бях получавала) и веднага записах час за преглед 3 часа по-късно. Там ми казаха, че плодът отговаря точно на седмицата, има ембрион, но с вяли пулсации, заради голямото отлепване. Предписаха ми прогестеронов препарат, ношпа и почивка и ми казаха, че шансовете са малки. В 20 часа отидох на 2ри преглед в спешен кабинет, по време на който всичко приключи. Не се наложи кюртаж, изчистих се сама. Проведено беше лечение с Ципрофлоксацин за седмица. Взеха плода за хистология и резултатите са следните: "Биопсия (тъканна проба)", неуто - 4252-53-Маточна кухина-Компактна децидуа с многобройно венозни тромбози, с обилно кръвоснабдяване и умерени възпалителни изменения."
Ето и кръвните резултати от деня на аборта:
Протромбиново време - INR - 1.06 INR; Протромбиново време - Sec - 14.4; Протромбиново време - % - 91 %; Фибриноген F-I - 4.72 g/1; Изследване на кръвна група и Rg-B(+)пол.; Левкоцити - 13,19 10^9/1; Eритроцити - 4,64 10^12/1; Хемоглобин - 143 g/1; Хематокрит - 0,416 1/1; МCV - 89.7 F1; MCH - 30.8 Pg; MCHC - 344.0 g/1; RDW-SD - 35.8 F1; RDW-CV - 0.113; Тромбоцити - 205.0 10^9/1; MPV - 9.9; PDW - 10.8 %; PCT - 0.02 %; PLCR - 0.238; Неурофили - 82.0; Лимфоцити - 11.0 %; Моноцити - 6.7 %; Еозинофили -# - 0.1; Базофили - # - 0.03

Пуснах си следните изследвания (10дни след аборта):

Chlamidia ДНК-PCR тест Цервикален Секрет Отрицателен

Влагалищен секрет * Профил Виж по-долу

Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни) Не се изолират Лаб No 341

Изследване за Candida Не се изолира Candida spp.

Микроскопски препарат * Профил Виж по-долу

Lactobacilli ( Лактобацили ) изобилие Лаб. № 341

Leucocites ( Левкоцити ) голямо количество

Епителни клетки изобилие

Комплексно ДНК изсл.за Микоплазма Влаг.секр. * Профил Виж по-долу

Mycoplasma hominis Отрицателен

Mycoplasma genitalium Отрицателен

Ureaplasma urealiticum Отрицателен

Необходимо ли е според вас да пусна други изследвания и какви?

Благодаря Ви предварително!
kremensky

Re: Изследвания

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Първо моите съчувствия за случилото се.
Направените от Вас изследвания не показват отклонения.
По принцип, тези изследвания нямат пряка връзка с ранните спонтанни аборти.
По принцип, генетични изследвания се препоръчват при 2 и повече последователни спонтанни аборти.
Бихте могла да прочетете по-подробно в темата "Причини и лечение на спонтанните аборти" в началото на този форум.
При 2 повтарящи се аборти се препоръчва:
1) Хромозомно изследване при двамата.
2) Антифосфолипидни антитела.
3) Хормонът ТСХ трябва да бъде под 2,5 Е.
4) Ако в семейството е имало случаи на тромбози се препоръчва и изследване за тромбофилии - 4 гена.
Не спираяте приема на фолиева киселина.
След 3 цикъла можете да подновите опитите за забременяване.

Няма място за паника.
И не трябва да се забравя, че шансът за благоприятен изход при следваща бременност остава много висок.

Успех

Кременски
vili_t0

Мнение от vili_t0 »

От сърце ви благодаря!
vili_t0

Мнение от vili_t0 »

Можете ли да ме насочите къде бих могла да направя 1) Хромозомно изследване при двамата и 2) Антифосфолипидни антитела?
vili_t0

Мнение от vili_t0 »

Както и какви са цените на изследванията?
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Със сигурност при висока надеждност:
Антифосфолипидни антитела при проф Балева - Александровска болница, Лаборатория по клинична имунология.
Хромозомно цитогенетични изследване при д-р Въжарова 0898 202097.
Тук отново обсъдете изследването след консултация с нея.

Успех

Кременски
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте отново,

Цента на антифосфолипидните антитела (причина за 15% от ранните аборти) е около 80 лева.
Цената на хромозомното, цитогенетично изследване ( около 5-6% от спонтанните аборти) е около 120 лева на човек.
Например, в СЪЩ, поради високата цена (там изследването е 10 пъти по-скъпо) и сравнително "ниската" информативност, част от двойките не го провеждат.
Обсъдете отново ситуацията с д-р Въжарова.

Тези изследвания се препоръчват при 2 и повече ранни спонтанни аборти.

Не по-малко важно е преодоляване на стреса от загубата.
Трябват Ви няколко месеца за да го преодолеете.

Успех

Кременски.
titka 1982

Мнение от titka 1982 »

Здравейте,

Направих спонтанен аборт на 10.04.2013 год. в 17-18 г.с. Първа бременност на 31 години. Седмица преди това започна обично бяло течение. Предписаха ми Полижинакс.
На 10.04.2013 год. около 09.00 часа сутринта ми изтекоха водите и получих болки ниско в корема и кръста. В 20.35 часа се направи ревизио кави утери инструментарис и се изпрати материал за хистологично изследване, заедно с ембриона.
Хистологичен резултат: В- 1202-04- Хормонални вили и трофобластни елементи.

През 2014 год. забременях отново. Отново получих обилно течение и ми предписаха Полижинакс.
На 06.09.2014 г ми падна тапата и бях приета в АГО с болки в корема и кръста и оскъдно зацапване.
Обективно състояние: Оглед със спекулум- ВПО: на не раждала, Околоплоден мехур пролабирал във влагалището Матка увеличена за мл V- VI с повишена палпаторна реактивност Мат. шийка изградена 70 % Разширение 3 см ЗОМ
Терапевтична схема: Дексаметазон, Кормагнезин ив сол Натр хлорат ив, Лифурокс ив Атропин, Метергин.
На 15.09.2014 год. в 00.25 часа абортирах плод от мъжки пол с тегло 500 грама седалищно предлежание, с признаци на живот. Предаде се на неонатолог. Плодът преживя 3 дни.

Бихте ли ме посъветвали какви изследвания да си направя?

Благодаря предварително!
Публикувай отговор