Здравейте Госпожо Василева,
По принцип се въздържам от коментари на резултати от не-генетични лаборатории.
В Пловдив генетична лаборатория е Университетската, в която рисковете се изчисляват на сървъра на Националната генетична лаборатория.
Позволявам си само да Ви посоча, че нормите в Медиани за кръвните показатели са от 0,35 до 2,5 Мо. При Вас е отчетен повишен хормона хорионгонадотропин. Това не е рядко явление, особено през лятото. Това е хормон, който не е свързан пряко с хромозомни болести може да се повлияе от множество фактори.
Имах предвид провеждане на фетална анатомия от 3/4Д специалист - обикновено изследването се провежда на високо разрешаващ 2Д апарат.
Тя силно се препоръчва и дава много информация.
Не се обвинявайте в нищо.
Има време и решения.
Използвайте възможността в София да Ви проведат квалифицирана разширена фетална анатомия.
За това ще Ви съдействат в 212 кабинет, където приемат и консултират безплатно за амниоцентеза.
Няма място за паника, бебето до раждането си се нуждае от максимално възможния комфорт и за това разчита само на Вас.
Кураж и
Успех
Кременски
БХС_резултат
Модератор: kremensky
Re: БХС_резултат
Здравейте проф. Кременски,
Аз вече записах час за амниоцентеза за утре. Ще ми бъдат проведени кратките изследвания, защото за разширени няма време, предвид, че съм минала границата.
Всичко добро Ви желая и много съм благодарна за отделеното време!
Поздрави,
Силвия Василева
Аз вече записах час за амниоцентеза за утре. Ще ми бъдат проведени кратките изследвания, защото за разширени няма време, предвид, че съм минала границата.
Всичко добро Ви желая и много съм благодарна за отделеното време!
Поздрави,
Силвия Василева
Re: БХС_резултат
Здравейте Силвия,
Краткият ДНК анализ е достатъчно надежден и отхвърля над 96% от случаите с хромозомна болест.
При Вас няма данни за някои от много редките хромозомни болести.
Не пропускайте разширената фетална анатомия в специализиран център. Такива центрове в София са: МЦ"Фемина", МЦ"Марков" и някои други.
Кураж и
Успех
Кременски
Краткият ДНК анализ е достатъчно надежден и отхвърля над 96% от случаите с хромозомна болест.
При Вас няма данни за някои от много редките хромозомни болести.
Не пропускайте разширената фетална анатомия в специализиран център. Такива центрове в София са: МЦ"Фемина", МЦ"Марков" и някои други.
Кураж и
Успех
Кременски